۳۸۲۸
۰
۱۳۸۴/۸/۲۲
تاريخ ، فرهنگ و هنر ترکمان 3 ج

تاريخ ، فرهنگ و هنر ترکمان 3 ج

پدیدآور: اسدالله معطوفي

معرفی کتاب

 

پژوهش در تاريخ اقوام مختلف يکي از شاخه هاي مهم تاريخ پژوهي است و بخش مهمي از آثار تاريخي را به خود اختصاص داده است. تاريخ ترک نيز بخش عظيمي از اين موضوع  را در بر گرفته و آثار گوناگوني به زبان هاي مختلف درباره آن نوشته شده است. اما در زبان فارسي آثار کمتري در اين زمينه نوشته شده است. کتاب فوق محصول هشت سال پژوهش و تحقيق آقاي معطوفي نويسنده گرگاني است که بدين صورت درآمده است. وي موضوع را بسيار وسيع گرفته و آنچه را که از روزگاران کهن تا دوران معاصر تحت نام ترک قرار گرفته با عنوان ترکمان بررسي کرده تا همه آنها را در بر بگيرد. بعضي نظريات جديد و يا شاذ در اين کتاب آمده که محل مناقشه است و بايد درباره آن پژوهش بيشتري شود. به هر حال کتاب حاضر، آن گونه که خود مولف و مقدمه نويس آن نوشته اند دايره المعارف کوچکي است در اين زمينه. آنچه مي خوانيد مروري است خيلي گذرا بر اين کتاب پر برگ.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

مولف ابتدا به بررسي تاريخ ترک ها مي پردازد و ابتدا معناي لغوي و منشا نام ترک را بررسي مي کند. (ص 80) وي پس از آن پيشينه تاريخي آنها را از دوران پيش از اسلام تا پس از آن مورد بحث قرار مي دهد و به ويژه نقش آنها را در دوران تمدن اسلامي بررسي مي کند. سلسله هاي ترک که بر روي کار آمدند يا غير آنان و روابطشان با ترکان از جمله مباحث وي در اين فصول است.

تا حدود صفحه 1100 بيشتر مباحث تاريخي است، اما از اين پس فرهنگ و هنر آنها مورد بحث قرار گرفته است. ادبيات، فلکور، ضرب المثل ها، عرفان و تصوف، جشن ها، غذاها، آداب و رسوم از جمله اين مباحث است که حدود 800 صفحه از کتاب را در بر مي گيرد. مباحث مربوط به فرهنگ و هنر، بيشتر مربوط به ترکمنان معاصر است و محدوده جغرافياي سکونت آنان را در بر مي گيرد.

عليرضا اباذري

نظر شما ۰ نظر

نظری یافت نشد.

پربازدید ها بیشتر ...

دانشنامه ی هزاره (جلد اول)

دانشنامه ی هزاره (جلد اول)

زیر نظر شورای علمی

دانشنامه یا دایرة المعارف، به کتابی گفته می شود که به ترتیب الفبایی یا موضوعی، درباره ی رشته یا رشته

شناخت تاریخی طایفه بهلولی و تعاملات سیاسی آنها در عصر پهلوی

شناخت تاریخی طایفه بهلولی و تعاملات سیاسی آنها در عصر پهلوی

زهرا علیزاده بیرجندی

بر اساس نتایج تحقیقات میدانی و کتابخانه ای و در مقایسه با سایر جوامع عشایری ایران، بهلولی ها یک طایف

منابع مشابه بیشتر ...

جریان های فکری در دورۀ سلجوقی؛ مناسبات با قدرت سیاسی

جریان های فکری در دورۀ سلجوقی؛ مناسبات با قدرت سیاسی

داود قاسم پور

دورۀ سلجوقی از نظر فکری از جایگاه خاصی در تاریخ ایران برخوردار است. در این پژوهش به جریان تفکر ذیل چ

سادات در هند

سادات در هند

نویسندگان

کتاب حاضر به بررسی نقش و جایگاه سادات در جامعۀ هند از ورود اسلام تا اواخر گورکانیان می پردازد.