
تأسيس دولت عثماني
معرفی کتاب
اين کتاب يکي از آثار معروف در باره تأسيس دولت عثماني است. نويسنده آن فؤاد کوپريلي چهره اي شناخته شده است و نوشته حاضر حاصل سه کنفرانس اوست که در باره بررسي نظريات رايج در زمينه تاريخ تأسيس دولت عثماني ارائه شده است. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
نظريات گيبونس، زکي وليد طوغان و پروفسور مور از جمله نظرياتي است که کوپريلي در اين نوشته مورد ارزيابي قرار داده است.
در مقدمه اين کتاب صص 13 – 19 شرحي از زندگي علمي نويسنده به دست داده شده و از اهميت اين کتاب و ترجمه آن به زبان هاي مختلف سخن به ميان آمده است.
از جمله مباحث اصلي اين کتاب ارتباط ترکها با نژاد کايي است که مؤلف به تفصيل ديدگاه هاي موجود در اين زمينه را بحث کرده است. او به خصوص از کتاب فاروق سومر در اين زمينه ياد کرده و تأکيد دارد که از آن بهره برده است.
در بخش نخست کتاب، مؤلف چگونگي نقد و ارزيابي مسأله تأسيس دولت عثماني را مورد بررسي قرار مي دهد. در بخش دوم نگاهي تاريخي سياسي به وضعيت آناتولي در قرن سيزدهم و چهاردهم ميلادي و حرکت هاي مهم فکري و فرهنگي و سياسي موجود در آن ناحيه در آن دوره دارد. و در قسمت سوم به بحث از زندگي ترکان در مرزها و تأسيس دولت عثماني پرداخته است.
در پايان منشأ نژادي ترکها و موجود ديت قبيله کايي را در مغولستان مورد بحث قرار مي دهد.
در پايان کتاب دو مقاله که پيش از آن چاپ نشده بوده آمده است. نخست بحثي در باره قبيله هاي گوگراک و کوجات که بخشي از لشکر غزنويان در خورازم قرن يازدهم ميلادي بوده اند. و مقاله ديگر در باره قبيله هاي ترک که در لشکر و دربار غزنوي و اين که سيستم اقطاع را سلجوقيان از غزنويان به ارث برده اند مي باشد.
نوشته اسراء دوغان
پربازدید ها بیشتر ...

تاریخ تئاتر ایران
ویلم فلوربا ظهور انقلاب مشروطه در سال 1906، تئاتر مدرن جان تازه ای گرفت. این اعتقاد وجود داشت که تئاتر یکی از
منابع مشابه بیشتر ...

اسب کربلا زیست مذهبی مسلمانان در هند
دیوید پینالتاین کتاب ثمره ی پژوهش یک محقق غربی در جامعه ی شیعیان هند است و مبتنی بر مشاهدات، تجربیات، اطلاعات و

اصلاحات ارضی؛ مجموعه ی گوشه هایی از تاریخ معاصر ایران 60
رسول مهربانآنچه پیش رو دارید، گزارشی تحلیلی و انتقادی از مهم ترین برنامه «انقلاب شاه و مردم» است که نویسنده به
نظری یافت نشد.