۲۹۶۳
۰
۱۳۸۵/۴/۱۲
خانه ما در فيشر آباد

خانه ما در فيشر آباد

پدیدآور: پرويز عدل

معرفی کتاب

 

پرويز عدل از ساستمداران درجه دوم دوران پهلوي و از کارمندان عاليرتبه وزارت خارجه است که از کار تبليغات و انتشارات بگير تا کارمندي ساواک در دوره اقامت مصر را در پرونده اش دارد. بعد از انقلاب هم همچنان با شاه و شماري از اطرافيانش همراهي و همکاري داشته است. وي از دوران خدمتش و نيز سالهاي پس از انقلاب و آنچه از شاه يا ديگران شنيده خاطراتي را فراهم آورده و طي مقالات مختلفي در مجله ره آورد و جاي هاي ديگر به چاپ رسيده و اکنون با مقدمه شهريار ماکان در ايران عرضه شده است.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

در اين کتاب که به قول ماکان، نظم و ترتيب منطقي ندارد و يکباره وسط بحث از کودتاي 28 مرداد به سراغ انقلاب اسلامي و دلايل سقوط پهلوي مي آيد، نکات تازه هم يافت مي شود و در عين حال ديدگاه هاي يک کهنه کار را در باره سلسله اي که سقوط کرده و همه مي توانند چوب بر سرش بزنند بيان کرده است.

مجموع آنچه در اين کتاب آمده است شايد ارزش علمي فوق العاده اي نداشته باشد اما براي تفريح علمي علاقه مندان به تاريخ معاصر که مي خواهند بيش از پيش سر از کارهاي شاه و اطرافيانش درآوردند مناسب است.

وي يکبار شاه را در پاناما ملاقات کرده و چند نکته از وي آورده است که مي خواهد بر اساس آنها بگويد که شاه گرچه مرد خوبي بود، اما چون درست ديکتاتوري نمي کرد و آدم نمي کشت به درد حکومت ايران نمي خورد. انتقادهايي شبيه آنچه که در باره شاه سلطان حسين صفوي مطرح مي کنند.

وي چند جا از خارجي پرستي دربار پهلوي اشاره مي کند و يکبار هم مي نويسد: سنت در خاندان پهلوي اين بوده که هميشه خارجي را و لو بي سر و پا باشند به ايراني ها ترجيح بدهند و اين جريان از آوردن پرون توسط وليعهد از سويس به ايران تا آوراگي در امريکا  که آرمائو گرداننده سناريو و همه کاره شاه شده بود ... ادامه دارد.

در اين کتاب تا دلتان بخواهد در انتقاد از اشرف و کارهاي زشت وي و دردسرسازي هاي او سخن گفته شده است. و خيلي از مطالب ديگر.

نظر شما ۰ نظر

نظری یافت نشد.

پربازدید ها بیشتر ...

حقایق

حقایق

ناشناس

حقایق متنی کهن (شاید قرن پنجم یا ششم) از نویسنده ای ناشناس است. نسخ کتاب در چین بود. هرچند کتاب در ب

دانشنامه ی هزاره (جلد اول)

دانشنامه ی هزاره (جلد اول)

زیر نظر شورای علمی

دانشنامه یا دایرة المعارف، به کتابی گفته می شود که به ترتیب الفبایی یا موضوعی، درباره ی رشته یا رشته

منابع مشابه بیشتر ...

ابن ابی الحدید و فهم نهج البلاغه

ابن ابی الحدید و فهم نهج البلاغه

محسن رفعت

کتاب پیش رو تلاشی است برای فهم روش تفسیری ابن ابی الحدید و می کوشد روش تعامل او با حدیث و روایت را د

بریتانیا و کشور حائل: فروپاشی امپراتوری ایران 1914-1890

بریتانیا و کشور حائل: فروپاشی امپراتوری ایران 1914-1890

دیوید مک لین

کتاب حاضر با تکیه بر منابع و اسناد دست اول، دورنمایی از جایگاه ایران در رقابت روس و انگلیس در اواخر