۲۳۸۰
۰
۱۳۸۵/۷/۱۵
خاطرات آيت الله مسلم ملکوتي

خاطرات آيت الله مسلم ملکوتي

پدیدآور: مسلم ملکوتي مصحح: عبدالرحيم اباذري

معرفی کتاب

 

 

 

خاطرات آيت الله ملکوتي از اين حيث متفاوت با بسياري از خاطرات ديگر است که ايشان يک شخصيت علمي – تأليفي به خصوص در زمينه تاريخ دارند. کتاب «مسجد مسجد شد» ايشان يک اثر تاريخي ارجمند است که نشان مي دهد آشنايي حضرتش با تاريخ قابل توجه است.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

در اين خاطرت هم رنگ و بوي اين حس تاريخي را مشاهده مي کنيم.

شرحي از زندگي و مسائل شخصي و تحصيلات و تأليفات در فصل اول آمده است.

در فصل دوم، ابتدا تاريخچه اي از شهر سراب و علماي قديم آن به دست داده شده است. در ادامه خاطرات مرحوم آيت الله سيد يونس اردبيلي و نيز  شرحي از چگونگي حوزه علميه قم و حوزه علميه مشهد و جريان هاي فکري آنها در دوران تحصيل ايشان آمده است. يکي از بخش هاي جالب که 6 صفحه هم از آن بحث شده، وضعيت فلسفه و معارف در حوزه مشهد است. اصولا آقاي ملکوتي که طرفدار فلسفه بوده هم در باره حوزه قم و هم مشهد، به تاريخچه اين درس توجه خاصي داده است.

فصل سوم عنوانش دوران اقتدار حوزه علميه قم است که با مقصود دوران رياست آيت الله بروجردي است و از آمدن ايشان به قم، بحث آغاز مي شود. در همين بخش از موقعيت امام و درس ايشان و مخالفان درس ايشان و کيفيت تدريس به تفصيل بحث شده است. درويشي گري هم در قم مورد توجه ايشان بوده و صفحاتي به آن اختصاص داده است. به مناسبت شرحي از درس علامه و زندگي نامه کوتاهي از وي هم در اين نوشته آمده است. آقاي ملکوتي از شاگردان خاص ايشان بوده است.

فصل چهارم در باره نجف و آقايان حکيم، شاهرودي، سيد عبدالهادي شيرازي و خويي و غيره سخن گفته شده که نوع نگاه و نيز بيان مطالب جالب توجه است. در نهايت از موقعيت امام در نجف سخن به ميان آمده است. در اين بخش ايشان به برخي از مسائل زندگي خود از جمله غارت کتابخانه اش هم پرداخته است.

فصل ششم همراهي به انقلاب اسلامي و مسؤوليت هاي ايشان پس از انقلاب در شهرهاي مختلف از جمله در مقام امامت جمعه در تبريز است. در شرح مسائل بعد از انقلاب مي توان به گوشه اي از مسائل مربوط به مرحوم شريعتمداري را هم در آن ملاحظه کرد. در اين بخش اقدام ايشان در باره مسجد عليشاه که سابقا مسجد بوده و از مسجد بودن درآمده، و توسط ايشان دوباره مسجد شده، به تفصيل شرح داده شده است. اين همان ماجرايي است که در کتاب مسجد مسجد شد موضوع يک کتاب دو جلدي شده است. خلاصه آن کتاب را در اينجا (صص 280-284) مي توان ملاحظه کرد.

 در يک کلام بايد گفت خاطرات ايشان خواندني و با ارزش است.

 

 

نظر شما ۰ نظر

نظری یافت نشد.

پربازدید ها بیشتر ...

ارنست پرون فراش دبيرستان شوهر شاهنشاه آريامهر

ارنست پرون فراش دبيرستان شوهر شاهنشاه آريامهر

محمد پورکيان

اين کتاب که در برلن غربي در سال 1357 چاپ شده است در باره سابقه آشنايي ارنست پرون با محمدرضا پهلوي و

شناخت تاریخی طایفه بهلولی و تعاملات سیاسی آنها در عصر پهلوی

شناخت تاریخی طایفه بهلولی و تعاملات سیاسی آنها در عصر پهلوی

زهرا علیزاده بیرجندی

بر اساس نتایج تحقیقات میدانی و کتابخانه ای و در مقایسه با سایر جوامع عشایری ایران، بهلولی ها یک طایف

منابع مشابه بیشتر ...

ابن ابی الحدید و فهم نهج البلاغه

ابن ابی الحدید و فهم نهج البلاغه

محسن رفعت

کتاب پیش رو تلاشی است برای فهم روش تفسیری ابن ابی الحدید و می کوشد روش تعامل او با حدیث و روایت را د

بریتانیا و کشور حائل: فروپاشی امپراتوری ایران 1914-1890

بریتانیا و کشور حائل: فروپاشی امپراتوری ایران 1914-1890

دیوید مک لین

کتاب حاضر با تکیه بر منابع و اسناد دست اول، دورنمایی از جایگاه ایران در رقابت روس و انگلیس در اواخر