۳۵۲۱
۰
۱۳۸۵/۹/۱۲
زندگي و مکتب ابن عربي

زندگي و مکتب ابن عربي

پدیدآور: ميگوئل آستين پالاسيوس مصحح: عبدالرحمن بدويمترجم: حميد رضا شيخي

معرفی کتاب

 

 

 

زندگي و مکتب ابن عربي، نوشته: ميگوئل آستين پالاسيوس، با مقدمه دکتر عبد الرحمن بدوي ، ترجمه حميد رضا شيخي، چاپ اول، تهران، انتشارات اساطير1385<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

نظرات ابن عربي از چند جهت حائز اهميت است. نخست آنکه ابن عربي اولين کسي بود که به تصوف اسلامي صبغه علمي داد و زبان عرفان رمزناکتر و دقيقتر شد. از سوي ديگر ابن عربي آنچنان بر متصوفه تاثير گذاشت که چه در زمان خودش و چه بعد از وي هيچگاه نظريه و اعتقادي از تصوف عرضه نشده است مگر اينکه به طريقي تحت تاثير نوشته هاي اين عارف اندلسي است.

پالاسيوس خاورشناس اسپانيايي است . وي در 1871 در شهر سارا گوزا نزديک مادريد به دنيا آمد. پس از گرفتن ديپلم در همان شهر به تحصيل علوم ديني پرداخت و در سال 1895م در کليساي "سان کيتانو" کار کشيشي را آغاز کرد. وي شاگرد" خوليان ريبرا" خاورشناس معروف بود. سپس بر کرسي زبان عربي دانشگاه مادريد تکيه زد. وي در زمينه تاثير انديشه و فرهنگ اسلامي بر انديشه اروپايي تحقيقات زيادي انجام داده است . در همين رابطه عمري را درباره سه تن از سران تصوف اسلامي : ابن مسره ، غزالي وابن عربي به پژوهش گذرانده است. وي در هفتاد و سه سالگي در 1944م در "سان سباستين" در گذشت. پالاسيوس در عرصه خاورشناسي در رديف نولد که ، گلدزيهر و ماسينيون بود . به وسيله او بود که پايه هاي تحقيقات برجسته علمي در تاريخ معنوي اسلامي در اسپانيا استوار شد . فرضيه اثر پذيري شاعر ايتاليايي دانته از اسلام  در "کمدي الهي" از تحقيقات ديگر اين نويسنده است.  نويسنده با ديدگاه خاص خود که اعتقاد به تاثير و تاثر انديشه ها از يکديگر است به موضوع نگريسته است. البته افراط در اين ديد گاه نويسنده را به وادي کشانده که ابن عربي را متاثر از آيين ها و نحله هايي چون هندوئيسم، نوافلاطونيسم و رهبانيت مسيحي دانسته است. در هر حال کتاب عالمانه و نقادانه بوده و تا پيش از ايشان کسي چنين تحقيقي در باره ابن عربي ننوشته است.

کتاب در ابتدا به زبان اسپانيايي بوده و سپس به زبانهاي ديگر از جمله عربي ترجمه شده ، عنوان عربي کتاب" ابن عربي حياته و مذهبه" است که آن را عبد الرحمن بدوي  به عربي ترجمه کرده است.

کتاب ابن عربي و مکتب او در 1931م منتشر شد و  شامل سه بخش است:

 بخش اول زندکاني ابن عربي و شرح سفرهاي اوست

بخش دوم مکتب او . در اين بخش منابع برگزيده،  معيار گزينش و روش ابن عربي جدا از اسناد و مدارک آن با روحانيت مسيحي پيش از اسلام مقايسه شده است.

وبخش سوم : گزيده عبارات . اين بخش برگزيده اي از عبارات ابن عربي از کتابهاي اوست.

 

فرشته کوشکي

 

 

نظر شما ۰ نظر

نظری یافت نشد.

پربازدید ها بیشتر ...

ارنست پرون فراش دبيرستان شوهر شاهنشاه آريامهر

ارنست پرون فراش دبيرستان شوهر شاهنشاه آريامهر

محمد پورکيان

اين کتاب که در برلن غربي در سال 1357 چاپ شده است در باره سابقه آشنايي ارنست پرون با محمدرضا پهلوي و

شناخت تاریخی طایفه بهلولی و تعاملات سیاسی آنها در عصر پهلوی

شناخت تاریخی طایفه بهلولی و تعاملات سیاسی آنها در عصر پهلوی

زهرا علیزاده بیرجندی

بر اساس نتایج تحقیقات میدانی و کتابخانه ای و در مقایسه با سایر جوامع عشایری ایران، بهلولی ها یک طایف

منابع مشابه بیشتر ...

ابن ابی الحدید و فهم نهج البلاغه

ابن ابی الحدید و فهم نهج البلاغه

محسن رفعت

کتاب پیش رو تلاشی است برای فهم روش تفسیری ابن ابی الحدید و می کوشد روش تعامل او با حدیث و روایت را د

بریتانیا و کشور حائل: فروپاشی امپراتوری ایران 1914-1890

بریتانیا و کشور حائل: فروپاشی امپراتوری ایران 1914-1890

دیوید مک لین

کتاب حاضر با تکیه بر منابع و اسناد دست اول، دورنمایی از جایگاه ایران در رقابت روس و انگلیس در اواخر