۲۸۲۷
۰
۱۳۸۴/۶/۷
همه چيز فرو مي ريزد

همه چيز فرو مي ريزد

پدیدآور: گري سيک مترجم: علي بختياري زاده

معرفی کتاب

گري سيک مشاور امنيت ملي امريکا در دوران کارتر و کسي که پيش و پس از آن هم در سياست خارجي امريکا فعاليت مي کرده است، خاطرات خود را در ارتباط با انقلاب اسلامي و شکل گيري آن نوشته و اکنون اثر حاضر ترجمه آن کتاب مي باشد.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

مترجم درمقدمه نوشته است: همه چيز فرومي ريزد يک روايت تحليلي است از آنچه که گري سيک در دوران همکاري اش با برژينسکي نظاره گر بوده است. اين کتاب يک منبع دست اول در زمينه تاريخ انقلاب و بحران گروگانگيري از نگاه يک مقام امريکايي محسوب مي شود و مي تواند در روشن کردن برخي از زواياي مبهم تاريخ انقلاب اسلامي و جمهوري اسلامي سودمند باشد.

بنابرين خواندن اين کتاب به ما کمک مي کند که به روايت يک امريکايي دست اندرکار مراحل وقوع انقلاب اسلامي را در ايران به خصوص در سال 57 و 58 و مخصوصا بحران گروگانگيري را بشناسيم.

گري سيک در مقدمه با اشاره به اين که انقلاب هاي واقعي نادرند تحول رخ داده در ايران را يک تحول بنيادي مي شمرد. وي مي نويسد: صرف نظر از تندروي هاي مقامات تهران و قضاوتي که تاريخ در مورد اين واقعه اجتماعي منحصر به فرد خواهد داشت، قاطعانه مي توان گفت که ايران براي هميشه و به طور برگشت ناپذيري متحول گرديده است.

وي با اشاره به ثباتي که ايران در آغاز تشکيل دولت کارتر داشت به بحران پديد آمده پس از آن اشاره مي کند و نقش خود را به عنوان يک عنصر فعال و در عين حال ناظر اين تحولات تشريح کرده مي نويسد: اين وقعيت خاص، به من امکان مي داد تا ابعاد مختلف سياست گذاري در باره ايران، از جمله شخصيت هاي دخيل در اين امر، سياست هاي کاخ سفيد در اين زمينه و اختلاف نظرهاي ميان مسوولان وزارت خارجه از نزديک آشنا شوم.

وي موضوع ايران و مقابله با آن را همچنان موضوعي جالب براي امريکايي ها مي داند و دليلش آن است که انقلاب ايران يادآور دوراني آميخته با خشم و سرخوردگي براي ملت امريکاست.

در باره بايد گفت انقلاب اسلامي ايران يک شکست و تحقير براي امريکايي هاست و برخورد هاي بعدي هم مانند يک عقده رواني براي امريکا و امريکايي ها آنان را آزار مي دهد و تلاش مي کنند به نحوي بر آن فائق آيند.

بدون شک کتاب گري سيک يکي از اصلي ترين منابع تاريخ انقلاب اسلامي در ميان آثاري است که در خارج از کشور نوشته شده است. اين اثر روايتي است دست اول از سهم دولت امريکا به عنوان يک ابرقدرت، به عنوان قدرت حاکم بر ايران که دست کم از 28 مرداد 1332 تا سال 1357 حرف اول را در ايران مي زده است.

هيچ چيزي بهتر از خواندن کامل اين کتاب نمي تواند آن را معرفي کند و اين را به دوستداران اين مباحث توصيه مي کنيم.

نظر شما ۰ نظر

نظری یافت نشد.

پربازدید ها بیشتر ...

ارنست پرون فراش دبيرستان شوهر شاهنشاه آريامهر

ارنست پرون فراش دبيرستان شوهر شاهنشاه آريامهر

محمد پورکيان

اين کتاب که در برلن غربي در سال 1357 چاپ شده است در باره سابقه آشنايي ارنست پرون با محمدرضا پهلوي و

شناخت تاریخی طایفه بهلولی و تعاملات سیاسی آنها در عصر پهلوی

شناخت تاریخی طایفه بهلولی و تعاملات سیاسی آنها در عصر پهلوی

زهرا علیزاده بیرجندی

بر اساس نتایج تحقیقات میدانی و کتابخانه ای و در مقایسه با سایر جوامع عشایری ایران، بهلولی ها یک طایف

منابع مشابه بیشتر ...

ابن ابی الحدید و فهم نهج البلاغه

ابن ابی الحدید و فهم نهج البلاغه

محسن رفعت

کتاب پیش رو تلاشی است برای فهم روش تفسیری ابن ابی الحدید و می کوشد روش تعامل او با حدیث و روایت را د

بریتانیا و کشور حائل: فروپاشی امپراتوری ایران 1914-1890

بریتانیا و کشور حائل: فروپاشی امپراتوری ایران 1914-1890

دیوید مک لین

کتاب حاضر با تکیه بر منابع و اسناد دست اول، دورنمایی از جایگاه ایران در رقابت روس و انگلیس در اواخر