۳۷۶۹
۰
۱۳۸۴/۶/۱۶
روزهاي تاريک بغداد

روزهاي تاريک بغداد

پدیدآور: محمد حسين سبحاني

معرفی کتاب

رفتارهاي سازمان مجاهدين خلق ايران طي يک دوره سي ساله، اگر توهين به حشاشين و پيروان حسن صباح نباشد، يادآور خاطرات شگفت جماعت اسماعيليه در ايران است که البته با اغراض سياسي روز پيوند خورده و مسائلي را پديد آورده است که مطالعه آن براي آيندگان بسيار شگفت خواهد بود. سنت هاي دروني اين سازمان از آغاز تا تغيير و تحولات ايدئولوژيک و بعدها نظم و ترتيبي که در جريان سالهاي 58 تا 60 بر اين سازمان حاکم شد و آنگاه که در دامان يکي از بزرگترين مستبدان تاريخ يعني صدام حسين افتاد، همه و همه از اين جماعت يک شگفتي ساخته است. همکاري با هر کس، با هر جريان، به نوع و در هر شکل در تاريخچه اين جماعت وجود دارد. تصاوير متعددي از رجوي و مريم با مقامات عراقي در همين کتاب چاپ شده است.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

اما يکي از اين جنبه ها برخوردهايي است که با اعضاي ردهاي مختلف سازمان طي اين سالها به خصوص بعد از تمام شدن جنگ ايران و عراق در داخل عراق صورت گرفته است. داستان اين برخوردها خود حکايت هاي شگفتي را در خود جاي داده که شماري از آنها به بيرون هم درز کرده و مطالعه آثار و خاطراتي که در اين باره نوشته شده واقعا نوعي سرگرمي همراه با شگفتي است. هر صفحه اي را که انسان مطالعه مي کند همزمان مي کوشد هم باور کند و هم نه. در واقع گاهي انسان تصور مي کند داستان هاي خيالي ذبيح الله منصوري را مي خواند اما واقعيت آن است که اکنون بر تعداد اين خاطرات چنان و چندان افزوده شده است که به ناچار بايد باور کرد که اين اتفاقات افتاده است.

از جمله اين خاطرات کتاب «روزهاي تاريک بغداد» از محمد حسين سبحاني است. در پشت جلد اين کتاب وي خود را متولد 1339 معرفي کرده و مي گويد که از سال 56 با افکار انقلابي آشنا شده بعد از انقلاب به سازمان مجاهدين پيوسته و در سال 62 همراه همسرش افسانه طاهريان به کردستان ايران رفته و در بخش راديو مجاهد فعاليت مي کرده است. در سال 63 به رده عضو مرکزيت نهاد رسيده و در سال 65 در ستاد اطلاعات شروع به کار کرده و با رده مسؤول نهاد به عضويت شوراي مرکزي مجاهدين درآمده است. وي سال 66 به ترکيه رفته و در سال 67 مسؤوليت بيمارستان طباطبائي را در بغداد و بعدا مسؤوليت بيمارستان قرار گاه اشرف را در دست داشته است. وي در سال 69 به بخش آموزش رفته و بعد به ستاد حفاظت و در آنجا مسؤوليت يکي از يکان هاي حفاظتي مسعود و مريم را در اختيار داشته است. وي از ابتداي سال 71 به علت انتقادات خود پيرامون استراتژي مسلحانه مورد برخورد تشکيلاتي قرار گرفته و پس از محاکمه در 9 شهريور 71 به زندان انفرادي در قرارگاه اشرف افتاده است. وي مدت هشت سال را در زندانهاي انفرادي سازمان مجاهدين سپري کرده و در دي ماه 79 به رژيم صدام فروخته شده است. پس از آن هم 35 روز در زندان اطلاعات و امنيت عراق در شهر بغداد بوده و سپس يک سال را در زندان ابوغريب گذرانده است. پس از رهايي به المان رفته و اکنون مقيم آنجاست.

کتاب روزهاي تاريک بغداد از آغاز زنداني شدن وي در انفرادي شروع شده و مولف طي اين کتاب 411 صفحه اي خاطرات روزانه خود را بيان کرده است. در واقع مولف اين کتاب به جز اطلاعاتي که مربوط به خود اوست شرح حال و تصاويري بسياري از چهره هاي وابسته به منافقين را که طي اين سالها فعال بوده و بسياري به دلايل مختلف سر به نيست شده اند را در کتابش آورده است.  يکي از آن بحث هاي مفصل مربوط به علي زرکش است. اين کتاب در افشاي وجه پنهاني سازمان گام بلندي برداشته و اطلاعات ريز فراواني را در اختيار مطالعه کننده قرار داده است. همچنين ضمن آنآن  مي توان با بسياري از ديدگاه هاي موجود در سازمان، مسائل رفتاري و خصلت هاي عجيب و غريب سران سازمان آشنا شد.

 

 

 

نظر شما ۰ نظر

نظری یافت نشد.

پربازدید ها بیشتر ...

ارنست پرون فراش دبيرستان شوهر شاهنشاه آريامهر

ارنست پرون فراش دبيرستان شوهر شاهنشاه آريامهر

محمد پورکيان

اين کتاب که در برلن غربي در سال 1357 چاپ شده است در باره سابقه آشنايي ارنست پرون با محمدرضا پهلوي و

شناخت تاریخی طایفه بهلولی و تعاملات سیاسی آنها در عصر پهلوی

شناخت تاریخی طایفه بهلولی و تعاملات سیاسی آنها در عصر پهلوی

زهرا علیزاده بیرجندی

بر اساس نتایج تحقیقات میدانی و کتابخانه ای و در مقایسه با سایر جوامع عشایری ایران، بهلولی ها یک طایف

منابع مشابه بیشتر ...

ابن ابی الحدید و فهم نهج البلاغه

ابن ابی الحدید و فهم نهج البلاغه

محسن رفعت

کتاب پیش رو تلاشی است برای فهم روش تفسیری ابن ابی الحدید و می کوشد روش تعامل او با حدیث و روایت را د

بریتانیا و کشور حائل: فروپاشی امپراتوری ایران 1914-1890

بریتانیا و کشور حائل: فروپاشی امپراتوری ایران 1914-1890

دیوید مک لین

کتاب حاضر با تکیه بر منابع و اسناد دست اول، دورنمایی از جایگاه ایران در رقابت روس و انگلیس در اواخر