۳۵۵۳
۱۳۸۶
۱۳۹۹/۸/۱
تاریخ نان در ایران

تاریخ نان در ایران

پدیدآور: ویلم فلور ناشر: انتشارات ایران شناسیتاریخ چاپ: ۱۳۹۸مترجم: صبا کارخیرانمکان چاپ: تهرانتیراژ: ۷۰۰نسخهشابک: 1-35-8351-600-978تعداد صفحات: ۲۲۴ص

خلاصه

کتاب حاضر اثری ارزشمند از نویسنده به عنوان یک ایران شناس هلندی است. در این کتاب تاریخچه و جنبه های گوناگون پخت نان در ایران بررسی شده است.

معرفی کتاب

با توجه به این که در طول تاریخ ایران و حتی از دوره ی باستان خوراک اصلی ساکنان ایران و بسیاری از مناطق دنیا نان بوده است، تنوع و گوناگونی فراوانی در روش های پخت و مواد اولیه ی آن وجود دارد. نان به شکل های متفاوت و از انواع مختلف گندم و دیگر محصولات کشاورزی تهیه می شد. با توجه به اهمیت نان در رژیم غذایی مردم ونقش آن در افول و ظهور دولت ها و یا دولت مردان، نادیده انگاشتن آن به عنوان یک موضوع مطالعه، عجیب است و متاسفانه در بررسی های اقتصادی، اجتماعی و یا مطالعاتی که در خصوص رژیم غذایی ایرانیان صورت گرفته، بر اهمیت و جایگاه نان تأکید نشده و در گروه های غذایی نیز بررسی نشده است یا به طور مثال گونه های فراوانی از نان های محلی در سراسر تاریخ ایران از گذشته تا به حال وجود دارد که تاکنون توجهی به آن ها نشده است. در این کتاب نویسنده تاریخچه و جنبه های گوناگون پخت نان در ایران را مورد کنکاش قرار داده است. او ابتدا به شروع کشاورزی و پخت نان در ایران و نخستین کلمات ایرانی که معادل نان بوده، اشاره کرده و سپس انواع غلات و دیگر محصولات کشاورزی را که در گذشته و حال، برای پخت نان استفاده می شدند ،با یکدیگر مقایسه کرده است. ساخت خمیر در مناطق روستایی و به دنبال آن یک مرور کلی در خصوص تکنیک های پخت نان، چگونگی  پخت نان در شهرها، انواع مختلف نان و برخی از روش های پخت نان از گذشته تا به حال در ایران، از دیگر موضوعاتی است که این کتاب آن ها را بررسی کرده است. همچنین تصویری کلی از جنبه های اجتماعی و معنوی نان در جامعه ی ایرانی و اهمیت نان برای مردم ایران و چگونگی ارتباط مسئله ی نان با سرزمین نیز از موضوعاتی است که این کتاب به آن ها پرداخته است. مطالب در 9 فصل تهیه و تنظیم شده است:

فصل اول: منشاء نان

فصل دوم: پخت نان

فصل سوم: آماده سازی خمیر در نواحی روستایی

فصل چهارم: روش های پخت نان

فصل پنجم:  پخت نان های شهری

فصل ششم: انواع نان

فصل هفتم: ابعاد معنوی و غیر مادی نان

فصل هشتم: نان روزانه یا رزق

فصل نهم: نان، تحلیل رزق

 

 

نظر شما ۰ نظر

نظری یافت نشد.

پربازدید ها بیشتر ...

حقایق

حقایق

ناشناس

حقایق متنی کهن (شاید قرن پنجم یا ششم) از نویسنده ای ناشناس است. نسخ کتاب در چین بود. هرچند کتاب در ب

دانشنامه ی هزاره (جلد اول)

دانشنامه ی هزاره (جلد اول)

زیر نظر شورای علمی

دانشنامه یا دایرة المعارف، به کتابی گفته می شود که به ترتیب الفبایی یا موضوعی، درباره ی رشته یا رشته

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

تاریخ تئاتر ایران

تاریخ تئاتر ایران

ویلم فلور

با ظهور انقلاب مشروطه در سال 1906، تئاتر مدرن جان تازه ای گرفت. این اعتقاد وجود داشت که تئاتر یکی از

دیوان سالاری عصر صفوی

دیوان سالاری عصر صفوی

ویلم فلور

کتاب دیوانسالاری عصر صفوی طی سه فصل، مؤسسات، نهادها، ساختارها و نظامات حاکم بر دولت صفوی و کارکردهای